• WELKE OPLEIDING,
  WELK BEROEP?

  DURF TE KIEZEN!

Coaching voor jongeren op zoek naar de best passende studie, vakopleiding of beroepskeuze

Coaching voor scholieren, studenten en jong professionals die staan voor de vraag: welke opleiding of beroep past bij mij? Die vraag komt op meerdere momenten in het leven op. Als je op het punt staat je profiel of vervolgopleiding te kiezen. Als je afgestudeerd bent en nadenkt over je carrièreplanning. Als jong professional en nog niet zeker van de richting die je op wilt. Of omdat je de noodzaak voelt je mogelijkheden objectief op een rijtje te zetten.

 • Scholier / student
 • Jong professional
 • Schoolverlater
 • LOB

Profielkeuze

Atheneum, gymnasium, havo, speciaal onderwijs, vmbo, vwo

Op de middelbare school kies je een profiel. Met je profielkeuze sla je een richting in. Daarin zijn er ook weer keuzes. Kies je daarna voor mbo, hbo, de universiteit of iets anders? Als coach ben ik je van dienst bij deze keuzevragen.

Omdat ieder persoon zijn of haar eigen vragen heeft, is het bij coaching nooit one size fits all. Van den Hout Coaching levert maatwerk: jouw vraag en tempo staan voorop. Ik gebruik professionele methodieken die bij jou passen. Om het concreter voor je te maken, heb ik een coachingstraject beschreven. Zo’n traject biedt jou houvast maar met garantie van maatwerk.

Traject Profielkeuze

Als je in de bovenbouw van de middelbare school zit, kies je een profiel. Misschien weet je allang wat je later wilt worden. Daar stem je je profiel op af. Het kiezen van je profiel kan ook best ingewikkeld zijn.

Misschien weet je niet eens welk beroep jou aanspreekt. Of je hebt keuzestress omdat je veel dingen leuk vindt en alle vakken wel aan kunt. Het kan ook zijn dat geen enkel profiel je echt boeit. Uiteraard kies je met behulp van ouders of anderen in je omgeving. Een onafhankelijke deskundige kan jullie behulpzaam zijn. Ik coach jou op de vraag: welk keuzeprofiel past bij mij? Dit aan de hand van gemiddeld genomen drie gesprekken:

 • Het eerste gesprek is een coachingsgesprek met jou, je doet ook verdiepingsopdrachten
 • Het tweede gesprek volgt na opdrachten met je ouders/verzorgers of mentor
 • Het derde gesprek is een coachingsgesprek waarbij jij zelf je profiel bepaalt

Bent u decaan of mentor? Dit traject is ook beschikbaar voor een klas of een groep scholieren.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie.
06 16 94 32 94
info@sharivandenhout.nl

 • Scholier

Jong professional

Je bent aan het begin van je loopbaan. Je gaat nu aan de slag met je volgende carrièrestap. Je kiest bewust voor loopbaancoaching. Ik ben jou graag van dienst.

Bij Van den Hout Coaching kun je aankloppen met uiteenlopende vragen in relatie tot je loopbaan, zoals: welke volgende carrièrestap past bij mijn droom? Hoe vergroot ik mijn professionele effectiviteit? Het kan ook zijn dat je een uitdaging in je huidige baan ervaart. Coaching is een slimme investering in je persoonlijk ontwikkelplan.

Met mijn achtergrond als bedrijfseconoom en StiR-erkend coach ben je verzekerd van een professional met een gebalanceerde benadering van zakelijkheid en sociale interacties op de werkvloer. Ik werk doel- en mensgericht met oog voor resultaat.

De aanpak van Van den Hout Coaching bestaat uit drie fasen.

 • Intakeformulier gevolgd door een intakegesprek waarin jouw coach-vraag concreet wordt
 • Contractering van vijf coachinggesprekken waarin je aan de slag gaat met je coach-vraag
 • Het vijfde gesprek is een tussenevaluatie met hercontractering voor maximaal nog vijf coachinggesprekken inclusief eindevaluatie.

Bel of mail gerust voor meer informatie.
06 16 94 32 94
info@sharivandenhout.nl

 • Jong professional

Vroeger kon je tot je achtiende uitzoeken wat je wilde gaan doen.

Tegenwoordig moet je dan allang presteren.

Edgar Davis, bron: De Volkskrant

Van den Hout Beleidsadvies en Coaching
Postbus 82, 2215 ZH Voorhout
06 16 94 32 94

KVK Den Haag 64423255
Algemene voorwaarden